Vloerverwarming

Stookkosten omlaag (lage temperatuur verwarming)

Hoe krijgt u uw stookkosten omlaag? Lage temperatuur verwarming werkt met een lagere CV-temperatuur, tussen 25 en 55 graden. In goed geïsoleerde woningen met vloerverwarming is een aanvoer van 25 graden voldoende om de woning op temperatuur te houden. Dat scheelt veel in de stookkosten. Het warme water circuleert in de leidingen van de vloerverwarming of wandverwarming. Achter of onder de leiding zit isolatiemateriaal. Aan de andere zijde geeft de waterleiding zijn warmte af. Een thermostaat zorgt ervoor dat de vloerverwarming of wandverwarming tussen 29 en 35 graden Celsius blijft. En voilà, daar gaan uw stookkosten in rook op.

Schermafbeelding 2021-03-16 om 14.03.17

Lage temperatuur verwarming

Een systeem met lage temperatuur verwarming kan in goed geïsoleerde huizen het beste dag en nacht op dezelfde temperatuur blijven staan. Het energieverlies is door de goede isolatie minimaal. En heeft geen effect op uw stookkosten. Vloerverwarming wordt meestal aangelegd in de dekvloer of in de sleuven in de vloer gefreesd. Er zijn echter ook droge vloerverwarming systemen mogelijk, die op de bestaande vloer kunnen worden geplaatst.

De voordelen

  • Aangename stralingswarmte en daardoor groter comfort dan radiatoren.
  • Gelijkmatigere luchttemperatuur, daardoor lagere stookkosten.
  • Betere luchtkwaliteit, omdat er minder zwevend stof is.
  • Bij vloerverwarming krijgt huismijt op vloeren geen kans.

Goed om te weten

  • Vloerverwarming (of wandverwarming) heeft een lange opwarmtijd, niet geschikt voor vertrekken waar u weinig gebruik van maakt.
  • Vloerverwarming (of wandverwarming) in de woonkamer is energiezuinig in combinatie met een lage temperatuur verwarming.
  • Lage temperatuur verwarming kan flink besparen op stookkosten. De mate van besparing hangt af van de isolatie van de woning, de temperatuur van het CV-water en het opwektoestel (HR-ketel, warmtepomp).
  • Lage temperatuur verwarming levert de grootste besparing op in combinatie met een warmtepomp.

Meer weten?

Wilt u meer weten over lage temperatuur verwarming? Neem dan contact met ons op voor een afspraak met één van onze adviseurs.