Hotfill

Hoeveel warm water gebruikt u?

Hoe vaak gebruikt u de vaatwasser en uw wasmachine? Bijna dagelijks? Wist u dat u de hoge kosten van deze energieverslindende apparaten flink omlaag kunt brengen? De wasmachine en de vaatwasser laten koud water in en verwarmen dat tot warm water met een elektrisch verwarmingselement. Ook bij wasjes op 40 graden of lager is veel energie nodig om warm water te krijgen. Met een hotfill heeft u direct warm water tot uw beschikking.

installateursbeelden_1638_auto_auto_c300_c165_q_Slider_huren

Hotfill: zo werkt het

Een gezin van 4 personen verbruikt met een wasmachine en vaatwasser al snel 300 kWh per jaar. Gaat u voor zuiniger verbruik en minder kosten? Dan kunt u het beste een hotfill laten plaatsen. De hotfill wordt aangesloten op de warm water kraan, waardoor er door de boiler direct warm water gebruikt kan worden. Elektrisch verwarmen is niet meer nodig met een hotfill. Bijkomend voordeel: de wasbeurt is sneller klaar!

Vaatwasser aansluiten

De hotfill aansluiten op uw vaatwasser is geen probleem. De meeste apparaten zijn geschikt om direct aan te sluiten op de warm water kraan. Vaatwassers staan in veel gevallen vlakbij de gootsteen in de keuken, waar altijd wel een waterleiding ligt voor warm water. Een speciaal apparaat of het omleggen van leidingen is dus niet nodig.

Wasmachine aansluiten

Bijna elke wasmachine kan op eenvoudige wijze worden uitgebreid met een hotfill. Daarbij hoeft er niets aan de wasmachine te worden aangepast. Er zijn wel een aantal voorwaarden voor het plaatsen van een hotfill:

  • Een thermostatische kraan of regelaar, zodat de temperatuur niet boven de 60°C komt.
  • Een aparte warm water leiding vanuit de ketel of boiler. Let er op dat de leidingen van de warm water bron naar de wasmachine niet te lang zijn, anders gaat teveel warmte verloren.
  • Een koud water aansluiting naast een warm water aansluiting, voor spoelen en de wolwas.

Hotfill: en zonne-energie

Heeft u een boiler op zonne-energie? Dan is de hotfill extra interessant. Met het combineren van uw boiler op zonne-energie en de hotfill, is (af)wassen van maart tot november praktisch gratis! Tevens wordt de boiler meer benut omdat er een grotere warm water vraag is. Hierdoor heeft de boiler dus een hoger rendement en een kortere terugverdientijd.

Begin met besparen

Kiest u ook voor warm water met een hotfill? Neem gerust contact op voor advies en installatie. Daarbij heeft u de zekerheid van een zorgvuldige installatie door echte vakmensen.