Groendaken

Groendaken

Met het grootste gemak een sedumdak.


Steeds vaker kiest men ervoor om daken te voorzien van een groendak dat er niet alleen prachtig uitziet maar tevens een regenwaterbuffer vormt en tegelijkertijd de levensduur van de dakbedekking verlengd. Tot voor kort was het aanleggen van een dak waar sedumplanten groeien echter geen eenvoudige klus en helaas door de eisen die aan een dak gesteld worden ook niet altijd mogelijk. Een sedumdak is zeer isolerend. In de zomer blijft de ruimte 'koel' en in de winter houdt het de warmte vast.

Wij bieden het sedum groendak als een kant-en-klaar pakket, dat in een aantal simpele stappen aan te leggen is. Door het lichte gewicht kan het systeem op (dak)vlak worden toegepast dat ook ballastgrind kan dragen. Zo kan in een mum van tijd elk dak worden omgetoverd tot een prachtig groen vlak!

sedamdak aangepast thuis

Anders dan ‘traditionele’ intensieve groendaken behoeven onze sedumdaken zeer weinig onderhoud. De sedumplanten hebben de eigenschap om lang zonder water te kunnen, waardoor ze een droge warme periode gemakkelijk kunnen overleven. In perioden van hevige regenval vangt het groendak juist veel water op, waardoor een natuurlijke waterbuffer ontstaat en overbelasting van hemelwaterafvoer wordt voorkomen. Functioneel groen dus!

sedamdak before
7correctie