Zink- en dakwerk

Specialist in dakbedekking

Bij u thuis maar ook voor de utiliteitsbouw is Lammers Toepoel B.V. dé specialist in zinkwerken en dakbedekking.

EPDM dakbedekking

In 2008 zijn we begonnen met het EPDM dakbedekking. Momenteel is 85% van de dakbedekking die wij leggen of vervangen, van EPDM materiaal.

VKVZ1744

Wat is EPDM dakbedekking?

Dit is een kunstrubber met als basis ethyleen, propyleen en monomeer. Topmateriaal dat heel licht is en een lange levensduur heeft. Ook belangrijk: bij de verwerking van EPDM is geen open vuur nodig. We verlijmen de EPDM dakbedekking met contactspray.


EPDM dakbanen

Dat EPDM niet meer weg is te denken uit de hedendaagse dakenbranche is niet voor niks: het is letterlijk en figuurlijk één van de meest flexibele dakmaterialen die er bestaat. Het is gemakkelijk toepasbaar in zowel nieuwbouw als renovatie, kent een zeer lange levensduur en bovendien een gemakkelijke verwerking.

En het aller belangrijkste? Een EPDM-dak kan in veel gevallen op maat uit één stuk of op een aantal passende stukken worden aangeleverd waardoor er op een dak een minimum aan handelingen hoeft te worden uitgevoerd en de dakbedekking letterlijk en figuurlijk naadloos aansluit op het dak. EPDM vormt daarmee als het ware een maatpak voor uw dakvlak…


Groendaken

Met het grootste gemak een sedumdak.

Steeds vaker kiest men ervoor om daken te voorzien van een groendak dat er niet alleen prachtig uitziet maar tevens een regenwaterbuffer vormt en tegelijkertijd de levensduur van de dakbedekking verlengd. Tot voor kort was het aanleggen van een dak waar sedumplanten groeien echter geen eenvoudige klus en helaas door de eisen die aan een dak gesteld worden ook niet altijd mogelijk. Een sedumdak is zeer isolerend. In de zomer blijft de ruimte 'koel' en in de winter houdt het de warmte vast.

Wij bieden het sedum groendak als een kant-en-klaar pakket, dat in een aantal simpele stappen aan te leggen is. Door het lichte gewicht kan het systeem op (dak)vlak worden toegepast dat ook ballastgrind kan dragen. Zo kan in een mum van tijd elk dak worden omgetoverd tot een prachtig groen vlak!

Anders dan ‘traditionele’ intensieve groendaken behoeven onze sedumdaken zeer weinig onderhoud. De sedumplanten hebben de eigenschap om lang zonder water te kunnen, waardoor ze een droge warme periode gemakkelijk kunnen overleven. In perioden van hevige regenval vangt het groendak juist veel water op, waardoor een natuurlijke waterbuffer ontstaat en overbelasting van hemelwaterafvoer wordt voorkomen. Functioneel groen dus!

Bitumineuze dakbanen

Bitumen is veruit de meest gebruikte vorm van dakbedekking. Door de gemakkelijke verwerking, uitstekende waterdichtheid en zeer brede toepassing is het dé keus van de traditionele dakdekker. Wij leveren een breed scala aan bitumineuze dakrollen in alle gangbare varianten: Toplagen en onderlagen in APP en SBS-gemodificeerde bitumen eventueel voorzien van een speciale compound of afwerking van leislag, talk of zand. Ook zijn onze rollen veelal leverbaar in verschillende lengtematen en gewichten zodat aan geldende tilnormen kan worden voldaan. Uiteraard zijn onze bitumineuze dakrollen voorzien van de benodigde keurmerken KOMO en/of CE keurmerken.

TPDZ5172

Afspraak maken

Bent u geïnteresseerd in ons aanbod van dak- en zinkwerk? Vraag dan een vrijblijvende offerte of afspraak met één van onze adviseurs aan.